Sport & intellectuele eigendom

Sport is een perfect voorbeeld van intellectuele eigendom in actie, Door IE-rechten te vestigen of te verkrijgen én deze strategisch te gebruiken, kunnen sportorganisaties en andere rechthebbenden hun inkomstengenererend potentieel beschermen en vergroten!

  • Octrooien stimuleren technologische vooruitgang die resulteert in steeds betere en meer performante sportuitrusting.
  • Merken dragen bij aan de unieke identiteit van evenementen, teams en hun uitrusting. Design en materialen zijn daarbij een goed voorbeeld van de wisselwerking tussen diverse vormen en bescherming van IE.
  • Auteursrechten genereren de inkomsten die nodig zijn om te blijven investeren in organisaties en sportevenementen.
  • IE-rechten vormen daarbij de basis van licentie- en merchandisingovereenkomsten die inkomsten genereren om de ontwikkeling van de sportindustrie te ondersteunen.