Corona-Update

Beste cliënten,

Wij zijn tijdens de Corona-crisis telefonisch bereikbaar. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor bijstand in een nieuw of lopend dossier/ advies.

Consultaties worden in regel wel vervangen door een telefonisch of online onderhoud met vidoconferentie, uiteraard na afspraak en overleg.

Aanbellen zonder afspraak is dus niet de bedoeling – je kan ons steeds via e-mail of telefonisch bereiken en zo concreet na 3 mei afspreken met de advocaat/ dossierbeheerder.

Houd er rekening mee dat de door de overheid opgelegde veiligheidsmaatregelen ook voor vertraging kunnen zorgen bij de behandeling van een zaak voor de rechtbank:

  • lopende zaken worden vaak uitgesteld of indien dringend zo mogelijk schriftelijk in beraad genomen – een persoonlijke verschijning is behoudens specifieke zaken in regel niet vereist. Contacteer voor de laatste stand van zaken tijdig uw advocaat/ dossierbeheerder.
  • nieuwe procedures kunnen nog steeds opgestart worden maar zullen, behoudens hoogdringendheid, slechts ingeleid worden na 3 mei a.s, onder voorbehoud van wijziging of verlenging van de bestaande maatregelen.
  • voor strafzaken werken sommige correctionele rechtbanken en raadkamers reeds met een videolink – andere rechtbanken zullen waarschijnlijk deze evolutie volgen.